lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

Suck a bad day/Such a good day


Koskaan herätessä ei tiedä tuleeko päivästä huono. Kuten tämä pieni ampparinmulkku, heräsi pesästään aamulla ja lähti tutkimaan mitä aamukaste on tuonut tullessaan. Tämä ampiainen lensi kukasta kukkaan ja siinä lennellessä hänelle tuli pakottava tarve päästä tekemään pahojaan. Ampiaiset ovat luonteeltaan sellaisia.

Samaan aikaan lähistöllä olevassa kerrostalossa, sen talon korkeimmassa kerroksessa, pieni ja rakastettu chihuahua, My nimeltään, oli heräilemässä äitin ja isin kainalosta hyvin nukutun yöunen jäljiltä. My oikoi siroja tassujaan ja haukotteli hetkisen, pyörähti jaloilleen ja lähti tutkimaan josko iskä tai äippä olisi jo herännyt. Vaan ei ollut. Asialle oli tehtävä jotain. Niin My päätti painaa Wake Up nappia ja ruveta tempomaan rakkainta leluaan, Ikeasta ostettua pikkurottaa, ympäri sänkyä. Se tiesi että hetken kuluttua jompikumpi heräisi. Kuinka ollakaan, perheen vanhempi koira,basenji rotuinen, heräsi temmellykseen ja armottomaan kusihätään. Se tuli sängyn laidalle ja rupesi tassullaan rapsuttamaan sänkyä, tietäen että jompikumpi kyllä heräisi ja veisi hänet tarpeilleen. Aikansa riehuttuaan pikkuystävät saivat isin hereille ja tapansa mukaan hän vetäisi verkkarit jalkaan ja paidan päälle ja lähdettiin tekemään tarpeet. Hississä oli kolme hyvin nukkunutta mutta hieman vielä höperöistä Lauantaiaamun matkustajaa, ei varmasti Lauantain ensimmäiset mutta varmasti unisimmat, olihan herätyksestä aikaa vasta vajaat viisi minuuttia. Ulkona oli loistokeli ja kävivät he pyörähtämässä koulun ympäri. Koululla on rakennustyöt meneillään ja isää ne kiinnosti. Konkkaronkka pälyili puiston halki koulun pihalle ja tutkivat katseillaan mitä siellä tehdään.

Lenkin jälkeen palasivat he kotiin ja My juoksi samointein juomaan omalle juomakupilleen. Hetken litkittyään My tunsi tassussaan voimakkaan piston ja suunnattoman kivun. Isi ja Äiti huolestuivat makuuhuoneessa kun pieni My-chihuahua, perheen rakkain pikkukoira, juoksi ontuen sänkyyn ja kiljui tassuaan, nuoli sitä eikä antanut koskea. Huoli täytti huoneen. Äiti arvasi heti että ampiainenko on My parkaa pistänyt? Isä lähti tuholaista etsimään haulikon(sanomanlehden) kanssa ja hiiviskellessään latasi ammuksia lippaaseen(kääri sanomalehteä tiukemmalle). Ketään ei löytynyt. Isi palasi Myn ja äitin ja Bassen luo makuuhuoneesen ja My voi jo hieman paremmin. Tassu oli pikkuisen turvonnut muttei My enään sitä niin aristanut. Hieman myöhemmin äiti kiljaisi että tuolla on ampiainen ja osoitti Bassen ruokakuppia. Siellä se keltamustanuppineula tallusti tyytyväisyyttä hykerrellen saatuan oikein kunnon osuman pikkukoiraan. Vaan eipä arvannut, tyhmä kun on, että hänen päivänsä oli sekunneissa lasketut. Kabooom(smack) isä laukaisi(löi) haulikonsa(sanomalehtikäreen) kohti valtavaa(varsin pientä) ampiaista ja sen päivät loppuivat siihen. Vaan eipä arvannut ampiainen mikään häneen iski.

Samaan aikaan Toisaalla asunnossa My makoili oikein tyytyväisenä äitin kanssa sängyssä masu täynnä lauantaimakkaraa, jonka avulla oli saanut neljäsosa Zyrtecin mahdollista ampiaisen myrkystä johtuvaa reaktiota vastaan. Myn päivä muuttui hetki hetkeltä ihanammaksi, sillä perheen tullessa kaupoilta sai My liittyä ruokaseuraan. Ruokana oli kanarisottoa ja My piti oikein kovasti kanasta ja tuskin enäänn muistikaan koko ampiaisenpistoa.

Nii-i. Sitä ei tiedä tuleeko päivstä hyvä vai huono. Itselläni on tänään hyväpäivä. Kävin parturissa ja mies osasi kyllä asiansa. kaksikymmentäviisi minuuttia ja äijä oli raastanut päästäni oikein mallikelpoisen! Otin kuitenkin uuden ajan vakioparturilleni, Tiialle. Tänään hän oli viettämässä hyvin ansaittua kesälomaansa. Hyvää lomaa hänelle. Toivottavasti tulevat sateet ei haittaa :) Tsaü

perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

WOOOOW! MINKÄ ÄLYNVÄLÄYKSEN SAIN


Katsokaa!! Kun näytön kääntää pystyyn, mahtuu kuvaan pystysuunnassa 25% enemmän informaatiota! Ja se on paljon se! Ainoa missä oikeastaan kaipaan suurempaa leveysresoluutiota on videoeditointi, johon yritän vaimolta ruinata lupaa toiseen näyttöön :D Ja kun ne kääntää kummatkin pystyyn niin Wohooow! Siinä on jo aikamoinen täräys näyttöä!! No ei siinä. Näillä mennään.

TÄNÄAAMU - JOKA-AAMU(koskee vain arkiaamuja)


Joka-aamuinen pakko. Herätyskello(herätyskännykkä) soi klo 06.00. Siunaan itselleni vielä kaksi torkkua. kaksikymmentä yli kuusi vihdoin kömmin ylös lämpimästä sängystä, vaimon ja koirien vierestä. Meillä koirat saa nukkua sängyssä sillä lattialla saattaa olla pölyistä ja kylmää. Ja kaikenlisäksi on kiva herätä kun pieni nenänpää on painautunut syvälle kainaloon ja vain avimea kuorsaus ja suunnaton lämmöntuotto paljastaa koiran olevan vielä hengissä. No näin se työmatka jatkuu, vaikkei vielä alkanutkaan.

Yleensä kun herään, olen virkeä noin yhdessä sekunnissa, vaikkei aivot vielä toimikaan muutamaan tuntiin. Rutiinit ovat aamulla äärimmäisen tärkeitä ja ajattelun välttäminen keinolla millä hyvänsä taistelee tästä asemasta. sängystä könyän suoraan suihkuun, siellä menee vartti. kaksikymmentäviisivaille seitsemän, kello, paita, housut, sukat (Näin kesällä nilkkasukat, paras keksintö sitten varpikkaiden) ,kännykkä, pusu vaimolle ja rapsut koirille, hissin tilaus, kengät jalkaan, tarkistuslista, avaimet, muistitikku, kännykkä vasemmalla, lompakko bussiliput oikealla. Hissi kerroksessa, ulos, avaimet käteen ja ovi kiinni(mulla on pakonomainen tarve pitää avaimista kiinni kun poistun kotoa, hyvä keino olla unohtamatta niitä!) Hissiin. Hississä tarkistus peilistä että hiukset on hyvin ja dödö varmasti kummassakin kainalossa. (Suunnattoman ärsyttävää jos kiireessä unohtuu laittaa dödöä toiseen kainaloon.) Kymmenen kerroksen matkalla ehtii ottaa bussilipun käteen, laittaa laukku hyvin ja valmistuatua ampaisemaan armottomaan juoksuun. Kello on tässä vaiheessa lähes poikkeuksetta 06:44 ja bussi tulee 06:45 ja 06.48. Yleensä bussit tulevat 06:44 peräkkäin. Tämä vituttaa suunnattomasti ja siksi valmistaudunkin juoksuun jo hississä.
Astuessani bussiin päivän ensimmäinen hymy ja iloinen huomen kuskille jolta yleensä saa vain jotain ankeaa tyylistä takaisin. No okei, kyllä suurin osa niistä toivottaa huomenet takaisin mutta niille jotka eivät edes vaivaudu katsomaan mua silmiin kun toivotan hyvää huomenta, pysähdyn ja toivotan uudelleen, erityisen ä ä n e k k ä ä s t i . Metro-lehti matkaan. Päivän sää, kuolemat ohitetaan ja luetaan kolumni. Yleensä niistä tulee hyvä mieli. Joskus ne on aivan huonoja. Viimeistään tässä vaiheessa on aamurukouksen aika. Bussissa metrolle on hyvä aika hiljentyä.
Metromatka hujahtaa nopeasti ja kurvissa pomppaan pois ja vilahdan kauppaan ostamaan evääni. Ks LOUNARILLA OSTOKSILLA, ostoslista.
Tässä vaiheessa bussi saapuukin ja vie minut kohti lentokenttää. Bussissa selaan päivän lehdet läpi, kuuntelen musiikkia. Tällä hetkellä mun kovimman hitit on Nelly Furtadon Man eater ja Olavi Uusivirran on niin helppo olla onnellinen. Liha vetää lihaa ja se on kivaa. Kyllä haluilla on aikansa poistua tunteiden kavalkaadista! Mutta sen aika tulee sitten myöhemmin. Toisinaan bussimatkallani suunnittelen jotain elokuviin liittyviä asioita. Se puolituntinen on hyvä hetki antaa aivoille hieman jumppaa ennen kuin käy leipätyön ääreen.
Nyt onkin aika nousta bussista ja astua töihin

Hyvää työpäivää ja alkavaa viikonloppua!
Siunausta!

torstaina, heinäkuuta 27, 2006

BUUSTAUSTA (AIVO-OKSEBNUS)


Nonni. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä koskin kirkkaaseen viinapulloon, ihan vain ajatuksena että buustaisin hieman ajatusvirtaa ja ehkä saisin tarrattua kiinni jostain mitättömästä asiasta, ja kirjoitettua hyvät liirumlaarumit.
Mutta Paskat. Kossu oli karseen pahaa ja kossun jälkeen kokeilin viinakaapissa pitkään lojunutta brandy pulloa, jonka rakas ystäväni Jussi toi viime kesänä Kyprokselta. Kierre korkki ja aika oli tehnyt tehtävänsä ja siitä oli tullut ihan mehua.

Ajatusbuustauksesta puheenollen; Tapasin tänään tuolla ostarilla erään vanhemman herran. Hänen kanssaan olemme käyneet, toistaiseksi hyvin pinnallisesti, äärettömän mielenkiintoista keskustelua KvanttiElektroDynamiikasta (QED in english). KvanttiElektrodynamiikan lakien mukaan, jokainen optisesti hiottu lasipinta on tietyn aallonpituuksiselle valolle läpinäkymätön. Hjuvin mielenkiintoista. Miksi? No, mikäli nyt aivan oikein muistan, ja osaan sen tähän selittää: Kvanntielektrodynamiikan teoreettiset laskut perustuvat pikkuisiin nuoliin, joiden summasta saadaan tapahtuman lopullinen muoto. Lasin rajapinnoissa valo käyttäytyy eritavala kuin lasin sisällä liikkuva valo. Tietyntyyppisellä valolla tietynpaksuisessa valossa nämä valolle piirrettävät viivat kumoavat itsensä ennenkuin valo löytää ulos lasista. Jännittävää. Suosittelen lukemaan aiheesta kirjan:

Richard Feynman
QED. Valon ja aineen ihmeellinen teoria
Suomennos: Kimmo Pietiläinen
Art House, 1991

Hyvin mielenkiintoinen teos, ja kaikenlisäksi erityisen selkokielinen. Tämä yhdistaa kvarkit Kvanttielektrodynamiikkaan kekseliäästi. Kekseliästä, etten sanoisi. Kirjaa tosin vaivaa, kuten kaikkin tämän tyyppisiä "tiedettä maallikoille" kirjoja, äärettömän kuiva ja ontuva huumori, joka osaltaan johtuu varmastikin käännösestä.
Se ensimmäinen kossupaukku meni silmäluomiin. Hyvää yötä siis :)

HERKULLINEN KASTIKE KALAPUIKOILLE

Vaimoni tekee aivan erinomaista kastiketta kalapuikoille, ja miksei muillekin (pika)kalaruoille.

1 prk Kermaviilia
4 vartta tuoretta tilliä / 1½ rkl kuivattua tilliä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1-2 tl sitruunamehua

Sekoitetaan yhteen ja annetaan maustua. Soveltaen joukkoon hieman valkopippuria.
Nam! Toimii takuuvarmasti ranskisten ja kalapuikkojen kanssa. Kesäiselle Grillilohelle suosittelee vaimoni valkopippurista versiota.

Vaimon ja minun keittiössä tehdyistä taioista jatkan myöhemmin. Luvassa muunmuassa luultavasti paras tomaattikastike mitä olet maistanut, Ohje ja kuvasarja "kuinka teet itse pastasi",Lohta ja parsaa, juuri kuten minä siitä tykkään, chili ja feta lihapullat, Tzaziki ja lammaspalapaisti ja muita herkkuja. Oletettavasti esittelen myös keittiöni

LOUNARILLA OSTOKSILLA

Mun lounarit on arvoltaan 6.40. Ihan pikkusen liian vähän jos aikoo mennä syömään ruokiksella. Pitää laittaa 20 senttii tai 50 senttii lisää.

Tänään kävin kaupassa ostamassa eväät lounarilla. Oli hankala keksiä mitä kaikkea ostaisi kun oli "niin paljon rahaa". Lounarilla sain
-Makaronilaatikkoa
-3 vastapaistettua karjalanpiirakkaa
-Raejuustoa
-0,4l pirkka omena&päärynä yoghurtin(aivan sairaan hyvää)
-pussillisen purkkaa.

Lounarista jäi vielä käyttämättäkin 50snt.

Vertailukohtana "mitä lounarilla voisi saada"
-8kg uusia perunoita
-2,2kg pirkka-makaronilaatikkoa
-12,8kg makaroonia
-1.9kg halpaa jauhelihaa
-6,5kg sipulia
-6 pkt lenkkiä
-1kg Edam-juustoa
-10,8kg vesimelonia
-4,2kg riisiä (pitkäjyväinen)

Nii, Vai otettaisiinko sittenkin BicMac ateria (6.95€)?

VALOKUVAUKSESTA

Avasin oman flikkerin ja postaan sinne jatkossa ottamiani kuvia. Lähinnä olen keskittynyt luonnon kuvaamiseen. Mutta kyllä kuvaan mitä kameraan sattuukin tarttumaan.
Metsänhenki kuvasarja on erään iltalenkin varrelta kameraan tarttuneita hetkiä. Hyvin rauhallista

BLOGI SYNNYTTÄÄ

Ensimmäinen postaus omaan Blogiini. Tarkoituksenani vain ihmetellä kuinka itse jouduinkaan blogittajaksi. Suurin kiitos tästä kuuluu varmastikin entiselle opettajalleni, jonka blogia voit lukea täältä.

Ska vi titta. Nyt särkee polvia. Vietin eilisillan kontillani kylppärin lattialla, innoistuin taas kuvamaan vettä.Veden liike on niin nopeaa ettei siitä paljaalla silmällä saa oikein todenmukaista kuvaa. Eikä yksikään kuva ole samanlainen, vaikka kohde on sama.

Se siitä tekeekin niin mielekkään kuvauskohteen.